Vorige Pagina Tinekes Recepten Boek Begin Pagina

Dia

Vis zalmfilet met asperges
(Hoofdgerecht , 4 Personen)

 300	gr	asperges (vers)
 160	gr	zalmfilet
naar smaak	peper
naar smaak	zout

Bereiden :

Asperges:

Leg de asperges op een plank, zodat ze niet kunnen breken en snijd ze op gelijke lengte.

Schil ze zorgvuldig vanaf circa 2 cm onder de kop naar de voet met een dunschiller.

Was de asperges in ruim water en bind ze met een stukje katoen tot een bundel, waardoor ze als ze gekookt zijn makkelijk uit het kookvocht kunnen worden genomen.

Laat de asperges in kokend water glijden waaraan wat zout is toegevoegd. Zorg dat de asperges geheel onder water liggen.

Zalmfilet:

Afhankelijk van grote en versheid is de kooktijd circa 20 tot 30 minuten.

Prik met een vork in de onderkant om te controleren of de asperges gaar zijn.

Zalmfilet met zout en peper inwrijven, op hoog vuur aan beide kanten in olie/boter mooi kleuren, verder gaarbakken op lagere temperatuur.

Gaartijd circa 5 minuten afhankelijk van de dikte.

Zalmfilet boven kokend water stomen.

Zalmfilet licht zouten, eventueel aan het water wat gesneden groente toevoegen.

Gaartijd circa 6 tot 10 minuten afhankelijk van de dikte.

Zalmfilet in visbouillon pocheren.

De visbouillon tegen de kook aanbrengen en de zalmfilet hierin circa 10-12 minuten pocheren (niet koken).

Voorbereidingstijd : ca. 30 minuten.

Bereidingstijd : ( Gas ) 10 minuten.

Bron : Vishandel Volendam.

Tip : Lekker bij Gekookte aardappeltjes.


Vorige Pagina Alfabetische Index Wie is Tineke